Sov gott med en säker ytterdörr

Ungefär hälften av alla inbrott sker via ytterdörren. Om du har en säker ytterdörr så är detta en mycket god investering för att avskräcka en eventuell inbrottstjuv.

Materialval spelar roll men viktigast är säkerhetsklassen

Trä eller stål? Det är frågan som många ställer sig när det gäller att ha en säker ytterdörr. Många tror att man måste ha en ståldörr för att vara riktigt säker mot inbrott men sanningen är att trädörrar klassas som lika säkra som en dörr som är gjord av stål. Däremot kan ju en trädörr ha olika element av stål inbyggda i dörren för att göra den ännu säkrare. En trädörr passar bättre i ett hem av många anledningar, den isolerar värme bättre och den ger också en mer mysig och hemtrevlig känsla än en dörr av stål som kan uppfattas som kall och opersonlig. Men bortsett från design så handlar en säker ytterdörr om flera saker. Några saker som gör en ytterdörr säker är saker som trepunktlås eller inbrottssäkra gångjärn. Ju längre tid det tar för en inbrottstjuv att ta sig igenom en dörr, och ju mer oljud och buller den proceduren orsakar, desto större chans att tjuven känner osäkerhet och avbryter eller avstår från att försöka ta sig in.

En investering i god nattsömn och säkra ägodelar

Det är väldigt vanligt med inbrott i Sverige idag. För att skydda dig, din familj och era personliga ägodelar så är det bästa sätter att avskräcka tjuven från att ens försöka bryta sig in. En inbrottssäker ytterdörr är en säker ytterdörr – och det gör stor skillnad. En säkerhetsdörr kommer med all säkerhet att få tjuven att backa eftersom de flesta inbrottstjuvar vet hur svårt det är att ta sig igenom en sådan dörr. Att investera i en säker ytterdörr är att investera i din familjs säkerhet och din goda nattsömn. När du vet att du gjort allt du kan för att avskräcka tjuven så kan du lägga huvudet på kudden och slappna av. Förutom en säker ytterdörr kan du fundera på att investera i ytterligare förebyggande saker som till exempel inbrottslarm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *