Elscooter – ett modernt transportmedel

Elscooter är just nu ett omåttligt populärt transportmedel och visst förstår vi det. En elscooter är först och främst bättre för miljön jämförbart med ett fossildrivet transportmedel. En elscooter går dessutom att fälla ihop bära med sig och är ett praktiskt sätt att färdas där det till exempel är tät trafik.

Många är vi som tänker på miljön i dessa tider. Om du vill använda ett transportmedel som är bättre för miljön fordon som drivs av fossila bränslen så är elscootern ett mycket bra alternativ. 2018 har på många sätt varit ett genomslagsår för elscootern och många använder idag detta utmärkta transportmedel. En annan bra anledning att välja en elscooter är att den är nästintill underhållsfri. Till skillnad från en vanlig bensindriven scooter så slipper du mecka, det enda som kan behöva underhållas är bromsarna och däcken. De flesta modeller går att fälla ihop och därför är de extremt smidiga att använda i till exempel städer där du vill kombinera lokaltrafik med att ta dig fram snabbt på tätt trafikerade gator.

Räckvidden för elscooter är viktig

Många frågar sig hur långt man kan färdas innan batteriet tar slut och det är såklart en mycket bra fråga. Hur lång räckvidd en elscooter har beror av flera faktorer. Dels hur du kör fordonet, så kallad körstil spelar in. Även motstånd och hur tungt lastad din elscooter är påverkar hur lång räckvidd du har. De flesta elscootrar på marknaden tar dig mellan 25 och 60 kilometer innan de behöver laddas om. En uppladdning tar under normala förhållanden några timmar, du kan räkna med ungefär tre till fyra timmar, men både räckvidd och uppladdningstid beror av hur kraftfullt batteri du har.

Elscooter klassas som cykel

För att räknas som en cykel finns vissa krav. Din elscooter får inte färdas i mer än 20 kilometer i timmen och den får inte heller överstiga 250 watt i effekt. Om din elscooter klassas som cykel så gäller samma trafikregler som för en cykel. Om din elscooter är mer av en elmoped så går den att få i både klass 1 och klass 2 och då gäller motsvarande lagar och trafikregler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *