Tidernas mest klassiska handväskor

Tidernas mest klassiska handväskor

Handväskor är just nu en av de hetaste accessoarerna. Men handväskan har alltid varit populär, och här berättar vi om några av de mest populära handväskorna och vad du kan ha var och en till. Inom modeindustrin har väskor alltid haft en viktig funktion att fylla. När det avses kategorin praktisk accessoar är det handväskor som är i fokus. Samtidigt finns även trender inom resväskor.

Handväskor – en lång historia

Handväskorna har historiskt sett använts av kvinnor. Det är först under slutet på 1900-talet som handväskor för män började säljas, och då kallades de istället handledsväskor eftersom handväskor förknippades så mycket med kvinnor.

Anledningen till att handväskor historiskt sett har varit en kvinnlig angelägenhet är modet. Kläder för kvinnor har typiskt sett varit mycket dåligt utrustade med rymliga fickor. De är både färre och mindre på damkläder. Om man ville bära något med sig var man helt enkelt tvungen att använda en handväska.

Kuvertväskan – handväskor för festliga tillfällen

Ska du gå på fest och vill inte bära på för mycket? Då är det här handväskan för dig! Många handväskor kan kännas lite klumpiga på fest, särskilt om det är en tjusig tillställning. Men kuvertväskan märks knappt. Dessutom säljs många festliga kuvertväskor som du kan kombinera med din festklädsel för kvällen.

Påsväskan – handväskor för vardagen

Påsväskan ser ut precis som det låter, som en påse. Fast mycket snyggare förstås. Till skillnad från kuvertväskan är påsväskan till för tillfällen då du behöver bära med dig mycket saker. Denna handväska, liksom många andra handväskor, har en axelrem som gör den bekvämare att bära. Det fiffiga med påsväskan är att den går att snöra ihop upptill, vilket säkerställer att inget ramlar ur och minskar risken för stölder.

Klassisk handväska

Den klassiska handväskan har dock ingen axelrem. Den bärs i handen som hörs på namnet. Många av de populära handväskorna från de stora modehusen tillverkas just i denna modell. Om detta är vad du vill ha kommer du att hitta ett otroligt stort utbud, i alla möjliga prisklasser.

Så oavsett om du vill uppdatera din samling handväskor med en ny klenod, eller är i behov av en ny handväska för att din tidigare kära väska har gått sönder eller kommit bort, bör du fundera på vad du behöver handväskan till. Kommer du at använda den till vardags eller till fest? Vill du framförallt ha en handväska som är klassisk och snygg, eller prioriterar du bekväma handväskor? Oavsett vilket kommer du garanterat att hitta det d behöver i det stora utbud av handväskor som finns numera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *