Företagslarm för att skydda arbetsplatsen

Inbrott på arbetsplatser blir allt vanligare, ingen bor ju på kontoret så inbrotten sker ofta på kväller eller nätter när tjuvarna vet att det är tomt och ingen personal finns på plats. Därför väljer allt fler företag att investera i företagslarm för att skydda den dyra utrustning som ofta finns på arbetsplatsen. Det kan röra sig om datorer, stora skrivare eller annan teknisk utrustning.

Olika typer av företagslarm 

Det finns en uppsjö av olika företagslarm att välja på och det första du måste göra är att läsa på om skillnader mellan olika larm och vilka fördelar och nackdelar som finns. Vill du till exempel ha ett larmpaket med abonnemang som är kopplat till en larmcentral? Det innebär att larminstallatören kommer och installerar larmet och alla detektorer och kameror som behövs och sedan betalar du en månadsavgift. Företaget övervakar ditt kontor och om larmet aktiveras så skickar de ut väktare för en inre kontroll av ditt kontor.

Företagslarm för mindre företag

Olika stora företag har olika behov. Beroende på hur stor yta det är som ska skyddas så finns det larm i olika prisklasser, det är alltid billigare att installera ett företagslarm på ett litet företag jämför med ett stort. Om du har ett litet företag kanske du vill slippa en krånglig och dyr installation. Den senaste generationens larm är relativt billiga och enkla att installera. De använder en teknik som känner av skillnader i lufttryck och med en enda detektor kan man övervaka upp till 400 kvadratmeter. Tekniken reagerar direkt när dörrar eller fönster öppnas eller forceras och tanken är att larmet sätter igång innan inbrottstjuven har lyckats ta sig in i företagets lokaler. När larmet utlöses startar en öronbedövande siren och en larmsignal skickas till dig som kund.

Företagslarm för större företag

Stora kontorsytor kräver speciella larmlösningar. Förr använde man ofta en teknik som upptäckte rörelser i magnetdetektorer vid dörrar och fönster. Nackdelen var att en rörelsedetektor bara kan övervaka en begränsad yta och det krävdes väldigt många detektorer för att övervaka en större lokal. Dessutom behövdes alla dörrar och fönster förses med magnetkontakter för att få ett heltäckande skydd. Idag använder man i allt större utsträckning trådlösa larm med kameraövervakning som är kopplade till en larmcentral. Med hjälp av vibrationsdetektorer aktiveras larmet innan någon inbrottstjuv kan ta sig in. När larmet utlöses så aktiveras också kamerorna som tar bilder som automatiskt skickas till larmcentralen där operatörerna analyserar bilderna och snabbt avgör vilken åtgärd som behövs sättas in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *