Hög puls och spänning

Det finns för de flesta bara en anledning att spela på lotto. Man gör det inte för att man tycker det är kul att kasta pengar i sjön vecka efter vecka. Man gör det inte för att man vill vara snäll mot de som driver lotteriet. Man gör det inte för att man inte tycker om att umgås med sina vänner och hellre sitter hemma och hittar på nummer. Man gör det för att man vill vinna pengar. Förhoppningsvis har man ingen maffia-boss som står lutade över en och kräver snabba cash. Det kan nämligen ta ett tag att bli rik på lotto. Faktum är att de flesta aldrig vinner större summor. Dock finns en liten chans och det är denna som lockar stort. Spela bara för att det är roligt! Då blir det ofta bättre.

Löser inga akuta problem

Som vi hintade om i det första stycket, så är lotto ingen snabblösning. Faktiskt ingen lösning alls. Ingen vet hur många veckor man kommer att behöva spela innan vinsten ramlar in om man ens vinner. Det skulle också kunna vara så att man inte hinner vinna innan man trillar av pinn. Så länge man inte har bråttom så är det ingen fara. Man kan satsa på sina nummer, vecka ut och vecka in. Ibland kanske man väljer att luta sig tillbaks och inte spela alls.

Använd smart

Ifall du skulle vinna på lotto gäller det att stanna upp och tänka till. Beroende på hur mycket pengar det är som plötsligt rasslat in på ditt konto, så har du olika valmöjligheter. Kanske finns det tillräckligt med pengar för en flashig solresa för dig och din familj. Kanske kan du köpa en splitterny bil och sen tanka den en gång innan allt är borta. Man skulle också kunna satsa exakt varenda slant på att försöka vinna på lotto igen. Men kanske är det att vara lite för girig. Om du har vunnit en rejäl summa finns det en rad tråkiga, men vettiga, saker att fundera över:

  • Betala tillbaks studieskulder
  • Betala av på huslån
  • Renovera husets tak/golv/fönster
  • Hjälp dina barn eller föräldrar att göra sig av med skulder

Kom ihåg att spel inte är ett sätt att tjäna pengar! Det är bara en underhållning som för vissa innebär en vinst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *