Träningsskor

Träningsskor kan se ut hur som helst och beror på vad du som idrottare föredrar. Om man ser till de märken som framförallt förknippas med träning är Adidas stort. Inom fotboll och även utanför idrottsarenor, är detta kända märke en favorit hos otaliga. När det kommer till vandring eller vardagsskor är det dock andra märken som har större målgrupp.

Det  finns en enorm uppsjö av skor. Skillnaden på pris, färg, form och kvalité är oändliga, likaså möjligheterna till att välja och vraka mellan klädstilar som passar just de skor du väljer. Pumps till exempel är så otroligt bra, denna typ av sko är ganska tidlös – det gäller dock alltid att du väljer rätt färgkombination till dina kläder. Men på senare tid har det även blivit vanligt att ha pumps i udda färger. Du kan alltid lita på ditt omdöme – huvudsaken är att skorna känns bra. Om du föredrar mer komfortabla skor kan du välja skor utan klack, så som ballerinaskor, sneakers, boots eller martens. Men om du föredrar att variera din skogarderob, får du hitta en balans mellan komfort och design, även om mer sofistikerade designerskor har ett högt pris.

Skor för alla tillfällen

Det finns specifika skor för alla ändamål i världen – skotillverkare har tänkt på allt. Det blir oftast ganska skönt gå runt med ballerinaskor, eller med martens, men varför inte lyxa till med en Jimmy Choo till fest och evenemang?  Men om du jobbar, då måste du ha en uppsättning av skor efter dresscoden som gäller i företaget. Om du däremot jobbar på advokatbyrå, då är valet av skor ofta en signal till kunden. Du kan inte gå runt i lågklackade pumps. Eller billiga loafers, om du vill göra ett seriöst och affärsmässigt intryck på din kund. Det är helheten som gäller och skor är ofta en del av en genomtänkt garderob. En mer stram design som Gucci eller Prada skulle kunna passa utmärkt för sådana tillfällen.

Designer skor

Dessa skor har tillkommit för att vi människor vill hela tiden särskilja oss from varandra genom vårt unika sätt att klä oss på. Skor har sedan urminnes tider sänt ut olika signaler om vår status och position i samhället. Designerskor är ofta handgjorda och tillverkade i mindre serier. Det är först till kvarn som gäller, och vissa skor är mycket dyra och exklusiva, som Gianvito Rossi, Bionda Castana, Nicholas Kirkwood och Oscar Tiye, som vi vanliga dödliga inte känner till, men artister som Beyonce borde känna till. Vill man vara mer uppseendeväckande på gatan så kan man välja lyxskor av Louis Vuitton, Manolo Blahnik och Christian Louboutin.

Vill du hitta skor att köpa via nätet är Footway bra! Daniel Mühlbach som öppnade dörrarna till företaget har stor erfarenhet och är involverad i flera bolag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *