Korttidslån – så går det till

Alla kan vi någon gång hamna i en nödsituation när vi snabbt behöver pengar. Det kan röra sig om en oväntad utgift som en trasig bil eller en räkning som är försenad och snabbt måste betalas. Det kan hända oss alla. Om du befinner dig i en liknande situation kan du ansöka om ett korttidslån. Det är dock viktigt att du noga studerar vad ett korttidslån innebär och vilka villkor som du erbjuds innan du bestämmer dig för att låna pengar.

Hur fungerar ett korttidslån?

Ett korttidslån kallas också ibland för mikrolån, snabblån eller SMS-lån och de är alla uppbyggda på samma sätt. Man lånar ett mindre belopp pengar som ganska snabbt ska betalas tillbaka. Man brukar ha från två veckor upp till tre månader på sig att betala tillbaka ett korttidslån. Det finns speciella hemsidor som listar alla långivare och banker som erbjuder korttidslån. Ibland har de också ett formulär som du fyller i och som automatiskt ger dig kontaktuppgifter till de långivare som kan låna dig pengar. Sedan kan du antingen skicka ett sms till de olika företagen eller skicka ett email. Där ska du ange dina personuppgifter, bankuppgifter och hur mycket pengar du vill låna. Det finns snabblåneaktörer som erbjuder dig pengarna på kontot redan efter tjugo minuter. Hela processen är därför mycket enkel och snabb.

Korttidslån trots betalningsanmärkning

Ibland är det möjligt att ansöka om ett korttidslån och få det beviljat trots att man har betalningsanmärkningar. Vissa långivare tycker det är viktigare att titta på hur din ekonomi ser ut just nu och inte se till historien. Har du därför en ordnad ekonomi så ska gamla betalningsanmärkningar inte behöva utgöra hinder för ett mindre korttidslån. Man ska dock komma ihåg att pengarna ska snabbt vara återbetalda. Betalas pengarna in för sent riskerar du höga påminnelseavgifter och dröjsmålsränta samt att du i långa loppet kan dra på dig en ny betalningsanmärkning.

Vikten av att jämföra olika långivare

När du ska ta ett korttidslån bör du alltid jämföra olika bankers och långivares villkor. Olika kreditinstitut specialiserar sig på olika typer av lån så det gäller att hitta det kreditinstitutet som ger just dig det bästa upplägget för ett korttidslån. Glöm inte bort att om du går till olika banker så kommer de alla ta en kreditupplysning på dig och detta har en inverkan på din kreditvärdighet och kan påverka dina möjligheter att få ett korttidslån med riktigt låg ränta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *