Villalarm – en trygghet i idyllen

Villalarm – en trygghet i idyllen

Inbrotten i villor ökar hela tiden och det är en trend som verkar svår att bryta. Tanken att någon har varit inne i ens hem är väldigt otrevlig och det är lätt att känna sig otrygg. Fler och fler villaägare investerar därför i ett villalarm för att skydda sin familj och sin bostad. Ett villalarm kan så klart aldrig vara en hundraprocentig garanti mot inbrott men studier visar att risken att råka ut för ett inbrott minskar avsevärt med ett villalarm.

Vilket villalarm ska jag välja?

Utbudet av olika typer av villalarm är enormt och det är lätt att känna sig förvirrad och inte veta vilket larm man bör välja. Tänk noga igenom hur mycket pengar du är beredd att betala för ditt villalarm och om du kan tänka dig betala för ett abonnemang med väktartjänst varje månad. Kanske behöver du bara ett enklare larm som tjuter om någon inkräktare försöker ta sig in? Eller så vill du lägga lite mer pengar och investera i ett larm som också innefattar brandlarm och är uppkopplat mot din mobiltelefon.

Vad innebär abonnemang?

Det finns många larmföretag som erbjuder villalarm tillsammans med ett abonnemang. Det innebär att du betalar en avgift varje månad som brukar ligga på några hundra kronor. Larmleverantören kommer hem till din bostad och installerar förutom larmet också en videokamera. Kameran är uppkopplad till en speciell larmcentral som är bemannad dygnet runt. Om larmet aktiveras så kan personalen på larmcentralen se precis vad som håller på att hända i din villa och skicka en väktare som gör en yttre undersökning av din villa. Väktaren på plats avgör sedan om polis behöver tillkallas.

Larm kopplade till mobilen

Känner du att du vill ha en videokamera installerad i din villa men tycker att det blir lite dyrt att betala flera hundra kronor för ett abonnemang så kan du köpa en enklare typ av larm som du själv kan installera utan hjälp av en larminstallatör. Du kopplar sedan larmet till en speciell app som du laddar ner till din mobiltelefon. När larmet aktiveras så få du ett sms skickat direkt till din telefon och du kan koppla upp dig mot kameran för att se vad som händer.

Det går även att köpa till andra komponenter som rörelsedetektorer och rökdetektorer till exempel. Kanske vill du också ha en utomhuskamera som du monterar i trädgården och som kan filma när det är mörkt ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *