Roliga presenttips till den nyblivna pensionären

Roliga presenttips till den nyblivna pensionären

Att gå i pension är något som många längtar efter men det innebär också en stor omställning i livet. Från den ena dagen till den andra ska dagarna fyllas men annat är jobb, vilket till en början kan vara svårt. Här listar vi 4 roliga presenttips som den nyblivna pensionären kan ha nytta av i sitt nya liv.

Träningskort

Det är viktigt för människan att hålla igång kroppen, kanske allra helst när man börjar bli äldre. Som nybliven pensionär upplever dom flesta att dagarna blir långa och vad passar då bättre än att gå och träna på gym ett par dagar i veckan? Ett träningskort är därför ett strålande presenttips.

Hemstädning

Även om det som sagt är bra att hålla igång, vilket även städning bidrar till, kan vissa äldre ha svårt med att klara av att städa allt på egen hand. Att ge bort hemstädning, antigen som abonnemang eller som en engångsgrej, är därför en bra present. Det brukar dessutom vara otroligt uppskattat och perfekt att ge bort för dig som inte riktigt har tid att hjälpa till själv.

En hemstädning kan köpas hos dom flesta städfirmor och innebär en grundlig städning av hela bostaden.

Presentkort på en rolig kurs

Har din pensionär alltid drömt om att lära sig måla, dreja, väva eller något annat? Nu finns det äntligen tid och det finns många roliga och kreativa kurser man kan köpa presentkort för.

Många kurser ges i flera omgångar vilket gör att den nyblivna pensionären kan boka upp flera dagar i sin kalender till att lära sig något nytt. Även här finns chansen att träffa nya vänner, vilket såklart är ett stort plus i kanten.

Pussel

Få saker tar upp så mycket tid som ett pussel. Det är rogivande att lägga rätt bit och rätt plats och man kan få timmar att gå utan att ens tänka på tiden. 1000, 1500 eller kanske 5000 bitar – oavsett är det en härlig utmaning.

Ett träningskort till den aktiva, en hemstädning till den som har svårt att städa på egen hand eller något roligt att fördriva tiden med. Det finns många presenter som passar för en nybliven pensionär oavsett vilka behov och intressen denne har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *