De bästa tandläkarna i Jönköping

De bästa tandläkarna i Jönköping

Har du ont i någon tand eller vill du kanske helt enkelt gå på en rutinkontroll? Det finns gott om skickliga tandläkare i Jönköping, både via Folktandvården och privata aktörer. En bra huvudregel att ha är att aldrig vänta för länge med tandläkarbesök. Då riskerar eventuella problem i munhälsan att förvärras, något som kan leda till mer komplikationer, smärta och högre priser. En rutinkontroll kostar ungefär 750 kronor, men priset kan variera en del beroende på stad och klinik. Du har dock rätt att få veta på ett ungefär vad kontrollen kostar.

Komplicerade behandlingar

Förutom att tandläkare i Jönköping arbetar mycket med rotfyllningar och att laga hål, behöver de även ibland göra svårare behandlingar. Det kan handla om operationer i käken, sätta in tandställning samt sätta in konstgjorda tänder. Varför man behöver sätta in konstgjorda tänder kan bero på många saker. Många äldre tappar tänder, men man kan även råka slå ut en tand vid en olycka. Beroende på vart man tappat tanden, exempelvis vid käken eller framtill, och om det gör ont eller inte, kan man bedöma om man ska sätta in konstgjorda tänder eller inte. Ibland behövs det inte för att tandluckan vare sig gör ont eller syns.

Så tar du hand om tänderna bäst

Som vi alla lär oss när vi är små är tandborstningen otroligt viktig. Men det finns ju en rad olika alternativ när det kommer till tandborstar och tandkrämer. Ofta rekommenderar tandläkare eltandborstar, dessa är mycket effektiva eftersom de genom vibrationer skakar loss smuts som sitter hårt eller inemellan tänderna. Det finns många olika borsthuvuden att välja på. När det kommer till vanliga manuella tandborstar ska man välja en mjuk borste, en hård riskerar annars att slita på såväl emalj som tandkött. När det kommer till tandkräm kan du ofta rådfråga din tandläkare i Jönköping om vilken variant som passar dina tänder bäst. Vissa har problem med ilande tänder, då finns det särskilda tandkrämer som är särskilt milda. Det kan även vara bra att skölja med fluor en gång per dag samt att använda tandtråd. När du besöker din tandläkare i Jönköping kan du passa på att fråga om allt som rör tand- och munhygien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *