Servera en god smörgåstårta i Stockholm

Det borde nästan vara lag på att alla svenskar ska känna till vad en smörgåstårta är, kan vi tycka. Skämt åsido, om du aldrig tidigare har ätit en riktigt god smörgåstårta i Stockholm kan vi varmt rekommendera att du gör detta innan du fortsätter att läsa denna artikel. För det är precis vad det låter som – en riktigt stor smörgås som har givits formen av en tårta.

Vanligtvis framställer man denna rätt genom att skapa tre lager med bröd och två olika slags fyllning emellan dessa. Hela tårtan täcks sedan i någon slags läcker glasyr för att få den att se ut än mer som en riktig tårta. Inte sällan väljer man att avsluta det hela med en dekoration i form av grönsaker eller några av de ingredienser som ingår i tårtans fyllning.

Så bör en smörgåstårta serveras

När du har lagt vantarna på en smarrig smörgåstårta i Stockholm är dags att bjuda in ett gäng trevliga gäster och njuta tillsammans. Men hur ska egentligen denna rätt serveras, kanske du undrar? Svaret är att det beror lite på tårtans form. En smörgåstårta kan nämligen vara antingen rund, fyrkantig eller rektangulär. Så beroende på dess form (och storlek), bör den lämpligtvis skivas upp i antingen fyrkantiga bitar, trekantiga tårtbitar eller varför inte tunna skivor?! En smörgåstårta i Stockholm kan av huvudstadens invånare och besökare ätas som antingen en förrätt eller ett tillbehör till huvudrätten, eller vara en huvudrätt i sig. Den gör sig till exempel utmärkt som lunchrätt. Faktum är att denna tårta är att betrakta som en kombination av en smörgås och en sallad. Valet är med andra ord ditt vad gäller hur du vill avnjuta din smörgåstårta.

Och smörgåstårtor har dessutom ett alldeles enastående utseende, vilket får anses vara grädde på moset (ingen ordlek avsedd). Denna typ av smörgås bör förvaras i kylskåpet under åtminstone ett par timmar, eller till och med över natten, för att alla dess smaker ska komma fram och gifta sig. Denna rätt är därför utmärkt att laga till alla slags festligheter då du med fördel kan tillaga den i förväg och avnjuta den senare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *